Legaten

Lees voor met webReader

Minder erfenisrechten voor uw erfgenamen én meer kansen voor blinden? 

Ook als u er niet meer bent, kunt u de vzw Vrienden der Blinden en Slechtzienden (ondernemingsnummer 0406 579 854) blijven steunen. Door uw wil vast te leggen in een duolegaat gaat uw bezit naar uw erfgenamen en het goede doel van uw voorkeur. Met zo’n schenking per testament bevoordeelt u uw erfgenamen op het vlak van successierechten. Tegelijk stelt u een betekenisvol gebaar. Uw engagement voor de Vrienden der Blinden is dus van blijvende aard!

Fiscaal voordeel dankzij het duolegaat

Bij een erfenis aan louter particulieren kunnen de successierechten oplopen tot 80%. Dat zijn belastingen die erfgenamen dienen te betalen. Door hoge successierechten innen erfgenamen maar een klein deel van de erfenis.

Met een duolegaat daarentegen komt uw erfenis bijna volledig ten goede aan uw begunstigden. Bij een duolegaat neemt de Vrienden der Blinden immers de successierechten van de andere erfgenamen ten laste. Zo bevoordeelt u uw eigen erfgenamen en bent u solidair met de Vrienden der Blinden.

Hierbij onze folder, Folder Giften en Legaten – Duolegaten

Praat erover met de Vrienden der Blinden

Uw gift via uw duolegaat kan echt een verschil maken voor de Vrienden der Blinden. Wenst u vrijblijvend meer informatie over deze mogelijkheid om ons te steunen?
E-mail naar de info@vriendenderblinden.be of telefoneer op 058 53.33.00

Meer informatie over legaten


Vrienden der Blinden
Ondernemingsnummer: 0406 579 854

Print Friendly, PDF & Email